ECM Classika PID

ECM Classika PID

1,299.00 s DPH

Malý, ale výkonný kávovar bezkokurenčnej kvality. Poloautomatický kávovar na výrobu skvelého espressa.

Nie je na sklade

Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM Classika PID je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM Classika PID je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM Classika PID je ten správny typ kávovaru pre vás?

Popis

ECM Classika PID spája v sebe výkonný kávovar, špičkové funkcie a bezkonkurenčnú kvalitu medzi strojmi podobnej veľkosti. Malý espresso kávovar nemeckej kvality z leštenej ocele vyniká nadčasovým dizajnom a skvelým espressom.
CLASSIKA PID umožňuje užívateľovi regulovať teplotu PID a prostredníctvom dvoch samostatných programov PID umožňuje spravovať teplotu kávy aj pary. Perfektný kávovar, ktorý uspokojí aj náročného klienta a pripraví kvalitné espresso.

Technické parametre

Telo a rám kávovaru
Všetko je z nerezu.

Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.

Kontrola teploty bojlera
Elektronické nastavovanie pomocou PID regulácie.

Displej 
PID displej zobrazuje čas extrakcie.

Bojler
Nerezový bojler s objemom 0,7 l.

Tryska na paru / horúcu vodu
Tryska s technológiou CoolTouch, čo je dvojplášťové rameno. V nerezovom ramene je hrubostenná hadička, ktorá vedie paru (horúcu vodu) a vďaka tomu nedochádza k tak veľkému prenosu tepla na nerezové rameno, ako to býva v bežnom prevedení. Vďaka tomu sa na rameno na paru mlieko nepripeká a po napeňovaní sa zvyšky mlieka jednoducho a ľahko otrú vlhkou handričkou. Avšak nie je to o tom, že by tryska bola „studená“ (ako tomu názov napovedá), je horúca, ale teplota nie je tak vysoká.

Zdroj vody
Zásobník na vodu s objemom 2,8 l. Jednoduchý prístup k zásobníku na vodu cez odnímateľnú tácku na nahrievanie šálok

Manometer
Manometer pre kontrolu tlaku počas extrakcie.

Čerpadlo
Vibračné čerpadlo.

Rozmery
Šírka: 250 mm
Hĺbka: 4457mm
Výška: 393 mm

Hmotnosť
18,5 kg

Príkon
1200 W

Príslušenstvo
Ergonomická mosadzná páka s dvouvýpustkou
Slepá miska
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Kefka na čistenie hlavy
Plastový tamper
Návod na použitie

Tamper
Pre originálne filtre je nutné použiť tamper s priemerom základne 58 mm.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 18.5 kg
Rozmery 477 × 250 × 393 mm
Bojler

1 bojler

Čerpadlo

Vibračné

Hlava

E61

Zdroj vody

Zásobník

Značka

ECM

Čistenie a údržba

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

 

Napíšte nám...