ECM C Manuale 54mm

489,00 s DPH

Dizajnový a štýlový elektrický mlynček vyrobený s nemeckým okom pre detail a talianskou láskou ku káve.

Vypredané

Hmotnosť 5,1 kg
Rozmery 120 × 180 × 355 mm
Značka

ECM

Pohon

Elektrický

Príkon

235 W

Mlecie kamene

54 mm /nerezová oceľ/

Kapacita násypníka

250 g

Hmotnosť

5,1 kg

Farba

antracit, chróm

Spojenie nemeckej kvality a precíznosti spolu s talianskym zmyslom pre kávu to je mlynček ECM CM 54. Jednoduchý a štýlový dizajn a pozornosť venovaná aj malým detailom. Stupeň mletia je možné meniť podľa želania – môže byť teda jemnejší a hrubší. Celkovo má mlynček 54 úrovní mletia kávy. Firma ECM si dáva záležať na kvalite svojich výrobkov. Na výber jednotlivých komponentov kladú mimoriadny dôraz a vyhýbajú sa plastom v najvyššej možnej miere. Výsledkom je kvalitný a na trhu najsilnejší elektrický mlynček. Tiché mletie je už len bonusom.

Technické parametre

Nastavenie hrúbky mletia

Krokové

Dávkovanie
manuálne

Zásobník
250 g

Recenzie

Zatiaľ nebolo hodnotené.

Tento produkt môžu hodnotiť len prihlásení používatelia, ktorí si ho v minulosti zakúpili.

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).

Všeobecné čistenie

Denné čistenie:

Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.

Čistenie podľa potreby:

Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.

Čistenie varnej časti

Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.

Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)

K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)

Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

Súvisiace produkty

Lenka Keseg
Lenka Keseg
11 Jún 2023
Skvelý prístup, rýchle dodanie, špičková chuť kávy. Veľká spokojnosť! 👍🙂
Ján Košman
Ján Košman
17 Január 2023
Tu maju dlhodobo asi najlepsiu kavu. Skoda len, ze zrusili prevadzku v Auparku. Nasa naj kava je Carnevale.
Martin C
Martin C
15 Jún 2022
Professional attitude, knowledgeable staff and high quality of products. I'd recommend this place to anyone looking for a decent coffee place as well as buy various accessories.
Juraj Števánka
Juraj Števánka
22 Február 2022
Vynikajuca kava, kupujem u nich pravidelne
Peter Volek
Peter Volek
4 November 2021
pekný priestor, kvalitné kávostroje, výborná káva, komunikatívni majitelia - odporúčam 👌😉
Dominika Vadrnova
Dominika Vadrnova
21 Január 2021
Veľká spokojnosť čo sa týka priam všetkého. Vynikajúca káva, personál, ochota, poradenie a ešte top kvalitné kávovary. Jeden z kávovarov máme doma a je to topka. A čo sa týka kávy, tak nemá konkurencie. Ďakujeme ❤️
Tomas Poledna
Tomas Poledna
14 December 2020
High quality staff and advices, coffee fanatics
news
Využite ponuku na kávy mesiaca

20% zľava

Akcia platí len do konca marca.

Napíšte nám...