Model R NINE ONE bol vyvinutý tak, aby priniesol to najlepšie z dielne Rocket. Kávovar poteší každého náročného zákazníka. Model R Nine One je jednotkou na trhu s kávovarmi. Teplená stabilita je zaručená pomocou plne saturovanej hlavy a digitálnej regulácie teploty PID. Preinfusion/predsparenie a Postinfusion/posparenie je riadené systémom profilovania tlaku pomocou 5 prednastavených programov alebo pomocou manuálneho ovládania. Kávovar má priame napojenie na vodu a aj napojenie na zásobník.
Technické parametre
Telo kávovaru
Všetko je z nerezu (AISI 304), vrátanie priestoru na ohrev šálok.
Hlava kávovaru
Saturovaná vyhrievaná hlava kávovaru.
Predsparenie (pre-infusion) a posparenie (post-infusion)
Nastavenie pomocou systému pre reguláciu/profilovanie tlaku (pressure profiling system).
Tepelná stabilita
Vynikajúca tepelná stabilita zabezpečená kombináciou saturovanej hlavy a PID regulácie.
Systém 2 bojlerov
Kávovar R 58 má jeden bojler určený len na vodu pre prípravu espressa a druhý bojler pre výdaj pary a horúcej vody (pracovný bojler). Toto je zárukou konzistentného výkonu a tepelnej stability.
Bojler
Bojler na vodu pre prípravu espressa má objem 1,9 litra a je vyrobený z ušľachtilej nerezovej ocele (AISI 316L). Pracovný bojler (para, horúca voda) má objem 3,6 litra a je tiež vyrobený z nerezovej ocele (AISI 316L). Bojlery majú vnútornú izoláciu pre optimálnu tepelnú stabilitu.
Bezpečnostný ventil bojlerov
Plne profesionálny a certifikovaný bezpečnostný ventil.
Čerpadlo
Profesionálne rotačné čerpadlo.
PID regulácia
Súčasťou bojlera je nastaviteľný PID regulátor, ktorý udržuje nastavenú teplotu bojlera.
Manometer
Jeden samostatný manometer pre tlak čerpadla a druhý samostatný manometer pre tlak v bojleri.
Displej
Prehľadný farebný dotykový displej.
Nerezové rameno na paru
Rameno na paru je navrhnuté tak, aby nebolo horúce. Horúca je len koncová tryska. Mlieko sa teda nepripeká, a tým je tiež jednoduchšie čistenie. Para je účinnejšia, pretože nedochádza k stratám tepla do okolia ramena na paru. Koncová tryska je navrhnutá tak, aby sa mlieko napenilo čo najlepšie.
Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor riadi kontrolu hladiny vody v bojleri, jeho automatické dopúšťanie, a tiež rieši indikáciu nízkej hladiny vody v nádobke na vodu.
Zdroj vody
Zásobník vody o objeme 2,5 l alebo možnosť priameho napojenia na vodu a odpad.
Rozmery
Šírka: 410 mm
Hĺbka: 505 mm
Výška: 430 mm
Hmotnosť
47m,4kg
Príkon
Bojler na vodu pre prípravu espressa: 1200 W
Pracovný bojler: 1400 W
Maximálny príkon pri súbežnej činnosti: 1600 W
Príslušenstvo
Ergonomická páka s jednovýpustkou
Ergonomická páka s dvouvýpustkou
Slepý filter/miska
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Tamper
Nádobka na odpad
Kefka na čistenie hlavy
Čistiaca handrička z mikrovlákna
Návod na použitie
Bojler | 2 bojlery |
---|---|
Čerpadlo | Rotačné |
Zdroj vody | Pripojenie na vodu, Zásobník |
Značka | Rocket espresso |
Hlava | Saturovaná |
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!
Odvápnenie a spätný oplach
Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.
Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.
K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.
Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.
Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.