Profitec PRO 400

1449,00 s DPH

zrnko kávyAko registrovaný zákazník môžete získať 144 zrniek v hodnote 14,40

Espresso kávovar Profitec PRO 400 je stvorený pre všetkých náročných domácich baristov, ktorí hľadajú kompaktný a skladný stroj s menšími rozmermi, súčasne však aj s profesionálnymi parametrami a vysokým výkonom.

Pákový kávovar Profitec PRO 400 je vybavený veľkým nerezovým bojlerom typu HX (výmenník) s kapacitou 1,6 l. V kategórii výmenníkových/dvojokruhových kávovarov patrí rozhodne medzi najkompaktnejšie modely na trhu.

Vysokú teplotnú stabilitu zaisťuje hlava E61 a PID regulácia. Kávovar je vybavený dvojitým tlakomerom, ktorý ukazuje tlak v bojleri aj tlak v hlave kávovaru pri extrakcii kávy. Tlak extrakcie môže barista jednoducho regulovať. Vďaka tomu má proces prípravy kávy pevne pod kontrolou. Ide o nadštandardnú a užitočnú funkcionalitu.

Samozrejmosťou je aj tryska na paru na šľahanie mlieka a tryska na horúcu vodu. Systém HX umožňuje prípravu espressa a šľahanie mlieka súčasne.

Skúsenejší baristi ocenia aj možnosť nastavovať teplotu vody v bojleri pomocou multifunkčného prepínača, ktorý sa nachádza na spodnej strane kávovaru. Táto funkcia poteší najmä všetkých, ktorí radi striedajú kávy s rôznymi stupňami praženia.

Prepínač má tri polohy:
    • I. Voda v bojleri sa nahreje na 120 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 90-93 °C.
    • II. Voda v bojleri sa nahreje na 124 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 93-96 °C.
    • 0. Voda v bojleri sa nahreje na 128 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 96-99 °C.

* Ak sa kávovar dlhšiu dobu nepoužíva a stále nahrieva, môže sa stať, že sa z dôvodu technického riešenia bojlera HX (výmenník) cesta vody na espresso nahreje na vyššiu teplotu. Pred extrakciou sa preto všeobecne odporúča pustiť vodu na niekoľko sekúnd naprázdno. Na tomto type kávovaru, navyše ak bol nevyužitý aj niekoľko hodín, odporúčame vodu odpúšťať po dobu približne 8–10 sekúnd.

Kávovar Profitec PRO 400 ďalej ponúka možnosť preinfúzie (predsparenie) a ECO mód pre úsporu energie.

Spoločne s kávovarom výrobca dodáva aj 4 páry rôzne farebných vložiek pre kohúty para/voda, vďaka ktorým prispôsobíte vzhľad kávovaru štýlu vašej kuchyne. Balenie ďalej obsahuje 2 páky (s jednovýpusťou a s dvojvýpusťou), 3 sitká (pre 1 a 2 porcie, slepé sitko), tamper a kefka na čistenie hlavy kávovaru.

Espresso kávovar Profitec PRO 400 je vyrobený z kvalitných materiálov a ponúka precízne spracovanie do najmenšieho detailu. Medzi jeho prednosti patrí jednoduché ovládanie, kompaktné rozmery, bezproblémová funkčnosť a dlhá životnosť. Vždy sa môžete tešiť na dokonalý výsledok ako z talianskej kaviarne.

Bojler
výmenník (HX)
Čerpadlo
vibračné
Zdroj vody
zásobník
Objem zásobníka na vodu
2,8 l
Rozmery: V:372 mm Š228 mm H: 558 mm – vrátane páky, 448 mm – bez páky
Hmotnosť
21,5 kg
Materiál
nerezová oceľ
Napätie
230 V – / 50 Hz
Celkový príkon
1 400 W
Bojler

Výmeník HX

Zdroj vody

Zásobník

Čerpadlo

Vibračné

Hlava

E61

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).

Všeobecné čistenie

Denné čistenie:

Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.

Čistenie podľa potreby:

Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.

Čistenie varnej časti

Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.

Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)

K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)

Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

Napíšte nám...