V Nemecku navrhnutý prémiový kávovar s dvojitým bojlerom pre náročných klientov. Moderný dizjan s racionálnymi prvkami inšpirovaný závodnými autami. Vďaka parnému výkonu 2 bary urobíte skvelé latte alebo cappucino. PID displej vám zobrazí informáciu o teplote vody a počas prípravy espressa čas extrakcie. ECM Synchronika je kávovar, ktorý v sebe spája zážitok zo skvelého espressa a bezkonkurenčnú kvalitu.
Telo kávovaru je vyrobenú z leštenej ocele. Z ocele sú výrobené aj niektoré vnútorné komponenty, čo zvyšuje kvalitu kávovaru a jeho odolnosť voči vodnému kameňu. ECM je záruka vysokej kvality a prepracovaného dizajnu.
Technické parametre
Telo a rám kávovaru
Všetko je z nerezu.
Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.
Systém dvoch bojlerov
Kávovar má jeden bojler určený iba na vodu na prípravu espressa s objemom 0,75 l a druhý bojler s objemom 2 l pre výdaj pary a horúcej vody (pracovný bojler). Toto je zárukou konzistentného výkonu a tepelnej stability.
Odpadová nádobka
Odnímateľná nerezová nádobka.
Nerezové rameno na paru a na horúcu vodu
Rameno na paru je navrhnuté tak, aby nebolo horúce. Horúca je len koncová tryska. Mlieko sa tak nepripeká a čistenie je jednoduchšie. Para je účinnejšia, pretože nedochádza k stratám tepla do okolia ramena na paru. Koncová tryska s dvomi vývodmi je navrhnutá tak, aby sa mlieko napeňovalo čo najlepšie.
Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu s objemom 2.8 l. Jednoduchý prístup k zásobníku cez odnímateľnú tácku na nahrievanie šálok. Možnosť prepnutia na priame napojenie na vodu.
Manometer
Jeden samostatný manometer pre tlak čerpadla a druhý samostatný manometer pre tlak v bojleri.
Čerpadlo
Veľmi tiché rotačné čerpadlo.
Rozmery
šírka: 335 mm
hĺbka: 490mm
výška: 410 mm
Hmotnosť
30 kg
Príkon
2400 W
Príslušenstvo
Ergonomická pochrómovaná mosadzná páka s jednovýpustkou
Ergonomická pochrómovaná mosadzná páka s dvouvýpustkou
Slepý filter
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Kefka na čistenie hlavy
Návod na použitie
1/8 „- 3/8“ hadica pre pripojenie na vodovod
Tamper
Pre originálne filtre je nutné použiť tamper s priemerom základne 58 mm.
Hmotnosť | 33,0 kg |
---|---|
Rozmery | 335 × 490 × 410 mm |
Bojler | 2 bojlery |
Čerpadlo | Rotačné |
Hmotnosť | 33 kg |
Značka | ECM |
Zdroj vody | Pripojenie na vodu, Zásobník |
Hlava | E61 |
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!
Odvápnenie a spätný oplach
Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.
Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.
K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.
Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.
Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.