ECM CASA V

ECM CASA V

899.00 s DPH

Štýlový pákový kávovar v minimalistickom dizajne. Kvalitný jednopákový kávovar nemeckej výroby.
Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM CASA V je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM CASA V je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či ECM CASA V je ten správny typ kávovaru pre vás?

Popis

Nový ECM Casa V v elegantnom klasickom dizajne s dokonale zaoblenými hranami je stroj s jedným kotlom – vyrobený ručne. Kvalitný mosadzný bojler s úžasným objemom 0,4 litra. Vibračné čerpadlo, saturovaná hlava a izolovaná parná tryska. Bonusom je jednoduchý prístup k nastaveniu pretlakového ventilu a jednoduchá regulácia tlaku. Je to minimalistický, krásny prístroj, ktorý bez akýchkoľvek problémov pripraví skvelé espresso a cappuccino. Perfektné spojenie pre stroj, ktorý sa zmestí aj do malej kuchyne.
ECM je vďaka dlhoročným skúsenostiam s výrobou mlynčekov na kávu a kávovarov jednotkou na trhu.

Technické parametre

Telo a rám kávovaru
Všetko je z nerezu.

Hlava kávovaru
Prstencová pochrómovaná hlava.

Bojler
Mosadzný bojler 0,4 l.

Odpadová nádobka
Odnímateľná nerezová nádobka s objemom 0,85 l.

Tryska na paru/horúcu vodu
Profesionálna nerezová tryska.

Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu s objemom 2.8 l. Jednoduchý prístup k zásobníku cez odnímateľnú tácku na nahrievanie šálok.

Manometer
Jeden samostatný manometer pre kontrolu tlaku.

Čerpadlo
Vibračné čerpadlo.

Rozmery
šírka: 210 mm
hĺbka: 370 mm
výška: 380 mm

Hmotnosť
14 kg

Príkon
1200 W

Príslušenstvo
Ergonomická pochrómovaná mosadzná páka s dvouvýpustkou
Slepý filter
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Kefka na čistenie hlavy
Návod na použitie

Tamper

Pre originálne filtre je nutné použiť tamper s priemerom základne 58 m.

Ďalšie informácie

Značka

ECM

Bojler

1 bojler

Zdroj vody

Zásobník

Čerpadlo

Vibračné

Čistenie a údržba

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

 

Mlynčeky ku kávovarom

Napíšte nám...