Kávovar s talianskym dizajnom vyrobený z profesionálnych komponentov. Moderný vzhľad dopĺňa LED podsvietenie bočných panelov. Vďaka digitálnemu ovládaniu teploty si viete prispôsobiť teplotu vášho espressa. Prednosťou je profesionálna hlava E61 a jednoduché ovládnie. Kávovar je vhodný do domácností, menších prevádzok a hotelov.
Bezzera je jedným z mála výrobcov espresso kávovarov, ktorý nielenže vyrába svoje vlastné stroje, ale navrhuje aj svoje vlastné komponenty. Bezzera premyslene navrhuje každý prvok a spája ich do krásneho celku.
Technické parametre
Telo kávovaru
Všetko je z nerezu (AISI 304)
Hlava kávovaru
Profesionálna hlava kávovaru E61 .
Automatizovaná predinfúzia
Programovateľný predinfúzny cyklus na prístroji MN umožňuje programovať predinfúzne časy až 5 sekúnd (v prírastkoch 0,5 sekundy).
Dotykový displej
Intuitívny 3,5-palcový farebný dotykový displej vám umožní rýchlo skontrolovať a zmeniť nastavenie teploty. Interné menu umožňuje ľahko upraviť PID, naprogramovať predinfúziu, dostávať výstrahy údržby a prepínať medzi režimom zásobníka a vodovodného potrubia. Môžete dokonca naprogramovať časy zapnutia / vypnutia na každý deň v týždni, takže sa môžete bez čakania zobudiť a pripraviť si nápoj.
Duálne PID regulátory teploty
DUO MN vám ponúka úplnú kontrolu nad vaším espressom a mliečnymi nápojmi s duálnymi PID termostatmi. Teploty pary a vody na varenie môžete regulovať. Je tiež možné nastaviť prioritu bojlera tak, aby sa DUO pravidelne striedalo medzi bojlermi, alebo aby sa uprednostňoval ohrev jedného pred druhým.
Led panel
Vzhľad kávovaru Matrix MN si mmôžete zmeniť naprieč farebným spektrom pomocou rozsvietených LED panelov tela. Môžete si vybrať zo siedmich kombinácií RGB pre škálu modrej, zelenej, červenej a fialovej farby a tiež upraviť jas panelov.
Bojler
Dva bojlery – bojler na kávu 0,45 l a prevádzkový bojler 1,05 l.
Čerpadlo
Rotačné čerpadlo.
Automatický program Backflush
Program automatického preplachu.
Zdroj vody
Zásobník na vodu s objemom 4,0 alebo možnosť priameho pripojenia na zdroj vody.
Rozmery
Šírka: 310 mm
Hĺbka: 470 mm
Výška: 420 mm
Hmotnosť
33,0 kg
Príkon
1 200 W
Príslušenstvo
Páka s jednovýpustkou s drevenou rukoväťou
Páka s dvojvýpustkou s drevenou rukoväťou
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Slepý filter/miska
Kovový tamper
Plastová lopatka
Kefka na čistenie hlavy
Návod na použitie
Hmotnosť | 31,0 kg |
---|---|
Rozmery | 310 × 420 × 470 mm |
Bojler | 2 bojlery |
Čerpadlo | Rotačné |
Zdroj vody | Pripojenie na vodu, Zásobník |
Značka | Bezzera |
Hlava | E61 |
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!
Odvápnenie a spätný oplach
Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.
Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.
K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.
Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.
Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.