Eureka Mignon Libra

729,00 s DPH

Eureka Mignon Libra je mlynček na kávu, ktorý mení pravidlá vo svete domácich mlynčekov na kávu. Dizajnovo a technicky prepracovaný kúsok z dielne Eureka s unikátnym patentovaným systémom, ktorý melie rýchlo, efektívne a bez zbytočného hluku.

zrnko kávyAko registrovaný zákazník môžete získať 72 zrniek v hodnote 7,20

Eureka Mignon Libra je spojenie najobľúbenejšieho mlynčeka na kávu a technológie. Elegantný dizajn, jednoduché ovládanie a inovatívne systémy.
Eureka prináša prvý mlynček s exkluzívnou technológiou mletia podľa hmotnosti. Super rýchly stroj, ktorý vám odváži kávu už počas mletia.
Revolučný mlynček na kávu, ktorý vám okrem mletia ponúka aj presné dávkovanie s odchýlkou 0,1 -0,15 g. Pridajte stabilizáciu páky v priebehu mletia pomocou hands-free vidlice. Vidlica je kompatibilná s pákami iných výrobcov. Hrubosť mletia si nastavujete mikrometricky – bezkrokovo. Inovatívny systém Libra zabezpečí, že nastavenie hrubosti mletia vám ostane aj po údržbe a čistení. A to vďaka tomu, že mletie je regulované pomocou spodného mlecieho kameňa. Antivibračný systém zabezpečuje tichý chod mlynčeka Eureka. Kávu si tak môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa a nerušiť ostatných členov rodiny. Bonusom je systém ACE, ktorý bráni pôsobeniu statickej elektriny a hrudkovateniu kávy. Eureka Mignon Libra je skvelý mlynček na mletie kávy pre espresso. Poteší každého domáceho baristu a mení svet prípravy espressa doma.

Technické parametre

Motor

310W

ACE systém

Zabraňuje hrudkovaniu kávy

Dávkovanie

Automatické

 Produkcia (g/s)

1,2 – 1,8 g/s hrubosť na espresso

1,9 – 2,5 g/s hrubosť na filtrovanú kávu

Násypník

300g zrnkovej kávy

Rozmery 180 × 120 × 350 mm
Značka

Eureka

Pohon

Elektrický

Príkon

310W

Mlecie kamene

55 mm

Kapacita násypníka

300 g

Hmotnosť

5,6 kg

Farba

chróm

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).

Všeobecné čistenie

Denné čistenie:

Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.

Čistenie podľa potreby:

Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.

Čistenie varnej časti

Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.

Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)

K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)

Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

Napíšte nám...