Prepracovaný kávovar Rocket Appartamento s bočným medeným panelom v zvýhodnenom sete s mlynčekom Eureka Mignon Specialita.Obklopte sa luxusom bez kompromisu s dokonalým espressom.
Kávovar Rocket Appartamento vyniká kvalitou vyhotovenia a nadčasovým dizajnom. K dispozícii je model s medeným kruhovým bočným panelom. Rocket Appartamento je vysokvalitný taliansky espresso kávovar, vhodný aj do domácností.
Technické parametre
Telo kávovaru
Všetko je z nerezu (AISI 304).
Hlava kávovaru
Profesionálna hlava kávovaru E61 – váha 4,05 kg.
Predsparenie (pre-infusion)
Dvojaký systém predsparenie (are-infusion): mechanický systém predsparenia s progresívne fungujúcim piestom a statickou komorou predsparenia.
Systém cirkulácie horúcej vody hlavou kávovaru (hlava E61)
Tento systém zaručuje optimálnu extrakciu. O 20% účinnejšia extrakcia v porovnaní s ostatnými porovnateľnými kávovarmi.
Bojler
Objem bojlera je 1,8 l.
Bezpečnostný ventil bojlerov
Plne profesionálny certifikovaný bezpečnostný ventil.
Čerpadlo
Vibračné čerpadlo.
Presostat
Nahrievanie teploty regulované presostatu.
Manometer
Kávovar s jedným manometrom, ktorý zobrazuje tlak v bojleri.
Nerezové rameno na paru
Rameno na paru je navrhnuté tak, aby nebolo horúce. Horúca je len koncová tryska. Mlieko sa teda nepripeká, a tým je tiež jednoduchšie čistenie. Para je účinnejšia, pretože nedochádza k stratám tepla do okolia ramena na paru. Koncová tryska je navrhnutá tak, aby sa mlieko napenilo čo najlepšie.
Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor riadi kontrolu hladiny vody v bojleri, jeho automatické dopúšťanie, a tiež rieši indikáciu nízkej hladiny vody v nádobke na vodu.
Zdroj vody
Zásobník na vodu s objemom 2,9 l.
Rozmery
Šírka: 274 mm
Hĺbka: 425 mm
Výška: 360 mm vrátane rámu okolo plochy pre šálky
Hmotnosť
20 kg
Príkon
1 200 W
Príslušenstvo
Ergonomická páka s jednovýpustkou
Ergonomická páka s dvouvýpustkou
Slepý filter/miska
Filter 1-šalkový
Filter 2-šalkový
Tamper
Platový rám (ohradník plochy šálky)
Kefka na čistenie hlavy
Čistiaca handrička z mikrovlákna
Návod na použitie v PDF forme
Eureka Mignon Specialista je verzia určená pre najnáročnejšieho milovníka kávy. Nový dotykový displej s programovateľnou dvojitou dávkou ( možnosť voľby 1 alebo 2 porcie kávy) a tradičné mikrometrické nastavenie Eureka zaručuje najlepšie mletie. Všetky mlynčeky na kávu Eureka sú vyrábané ručne, vynikajúci príklad značky Made in Italy. Jednoducho nastaviteľná hrubosť mletia cez stepless systém, ktorý je patentovaný výrobcom Eureka. Hrubosť mletia je zachovaná aj po čistení mlynčeka. Je to tzv. fresh mlynček s priamym mletím do páky/portafiltra. Samozrejmosťou ACE systém, ktorý zabraňuje prejavom hrudkovania a pôsobenia elektrostatiky. Oproti bežným mlynčekom je veľmi tichý.
Technické parametre
ACE systém
Systém zabraňuje hrudkovaniu.
High Speed Maintenance
Veľmi jednoduché a rýchle čistenie, uloženie kameňov je navrhnuté tak, aby čo najviac zjednodušilo údržbu a čistenie.
Dávkovánie
automatické + manuálne
Produkcia (g/s)
1,4 – 1,8
Značka | Eureka, Rocket espresso |
---|
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!
Odvápnenie a spätný oplach
Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.
Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.
K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.
Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.
Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.