La Pavoni Domus Bar - DMB

La Pavoni Domus Bar - DMB

799.00 s DPH

Moderný poloatomatický kávovar na prípravu espressa a cappuccina. Telo kávovaru je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele.

Nie je na sklade

Máte otázky alebo si nie ste istý, či La Pavoni Domus Bar – DMB je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či La Pavoni Domus Bar – DMB je ten správny typ kávovaru pre vás?
Máte otázky alebo si nie ste istý, či La Pavoni Domus Bar – DMB je ten správny typ kávovaru pre vás?

Popis

La Pavoni Domus Bar je poloprofesionálny kávovar na prípravu espressa a skvelého cappuccina. Mlynček na kávu je nastaviteľný. Čerstvosť a vôňu zabezpečuje okamžité mletie kávy pre každú porciu. Bonusom modelu La Pavoni Domus Bar je aktívny ohrievač šálok. Moderný dizajn a funkčnosť v spojení s kvalitou vám zaručia výborný pôžitok z kávy. Kávovar je vyrobený z nerezovej ocele.

Technické parametre:

Telo a rám kávovaru
Všetko je z nerezu.

Čerpadlo
ULKA 15 Bar.

Automatic cappucino
Parný kohútik s automatickým zariadením na cappuccino

Mlynček na kávu
Mlynček na kávu s nastaviteľným mletím: kapacita zásobníka na zrnkovú kávu: 150 g.

Bojler
Mosadzný bojler s výhrevným telesom 1 000 W, kávovým termostatom, parným termostatom, bezpečnostným ventilom a ochranou proti prehriatiu čerpadla.

Zdroj vody
Zásobník na vodu s objemom 2,7 l s viditeľnou kontrolkou hladiny vody.

Elektromagnetický ventil
Bezpečnostný elektromagnetický ventil zabraňujúci vytekaniu vody z hlavy kávovaru.

Manometer
Jeden samostatný manometer pre tlak čerpadla.

Čerpadlo
Vibračné čerpadlo.

Príslušenstvo
Tamper
Odmerka
Kefka na čistenie na hlavy

Rozmery
Šírka: 310 mm
Hĺbka: 260 mm
Výška: 375 mm

Hmotnosť
10,4 kg

Príkon
1000 W

Ďalšie informácie

Hmotnosť 10.4 kg
Rozmery 310 × 260 × 375 mm
Značka

La Pavoni

Zdroj vody

Zásobník

Čerpadlo

Vibračné

Čistenie a údržba

Pravidelná a dôkladná starostlivosť je veľmi dôležitá pre výkon, životnosť a bezpečnosť vášho prístroja. Pozor! Vždy vypnite stroj (vypínač v spodnej polohe), odpojte napájací kábel a pred čistením nechajte stroj vychladnúť na izbovú teplotu (najmenej 30 minút).
Všeobecné čistenie
Denné čistenie:
Portafilter, filtre, nádržka na vodu, odkvapkávacia miska, odkvapkávacia doska odkvapkávacej misky, odmerná lyžica a tamper vyžaduje čistenie každý deň. Čistite teplou vodou alebo čistiacim prostriedkom vhodným pre prístroje spracuvajúce potraviny. Upozorňujeme, že portafiltre, odkvapkávacia miska a nádržka na vodu nie sú vhodné do umývačku riadu. Očistite sprchovú zástenu a tesnenie skupiny v spodnej časti a odstráňte viditeľné usadeniny bez demontáže častí.
Čistenie podľa potreby:
Po každom použití vyčistite ventil pary a horúcej vody. Vyčistite telo, keď je stroj vypnutý a studený. V závislosti od použitia obnovujte vodu z kotla každé 2 – 3 týždne stlačením vypínača čerpadla a extrahovanie asi 0,8 l horúcej vody z trysky na horúcu vodu. Na čistenie používajte mäkkú vlhkú handričku. Nikdy nepoužívajte abrazívne alebo chlórové čistiace prostriedky! Odkvapkávač pravidelne vyprázdňujte a nečakajte, kým nebude plný.
Čistenie varnej časti
Čistiaci prostriedok na varné časti (vo forme prášku alebo tabliet) je k dispozícii u špecializovaného predajcu. S týmto čistiacim prostriedkom  môžete veľmi ľahko vyčistiť a odmastiť varné časti prístroja. Čistenie sa vykonáva pomocou slepého filtra, ktorý je súčasťou balenia. Čistenie tabletami je možné vykonať po cca. 90 – 150 šálkach kávy.
Pri čistení varných častí postupujte podľa návodu na použitie!

Odvápnenie a spätný oplach

Odvápnenie (dekalcifikácia)
K správnej a dlhodobej funkcii kávovaru je potrebné vedieť, akú vodu k príprave kávy používame. Vždy je vhodné používať vodu upravenú, teda zbavenú látok, ktoré spôsobujú usadzovaniu vodného kameňa. Je vhodné používať zmäkčovač vody či aspoň domácu filtračnú kanvicu. Nielen, že ľahko zmäkčí vodu, ale zbaví jej aj minerálov a nečistôt, ktoré by mohli mať nepriaznivý vplyv na vnútorné časti kávovaru. Ak neviete, akú máte vodu, ľahké vodítko je napr. rýchlovarná kanvica a jej špirála či platňa, či sa na nej usadzuje vodný kameň. Prípadne je možné zaobstarať v špecializovaných predajniach testovacie papieriky na zisťovanie tvrdosti vody. Každopádne odporúčame vodu upravovať.

Odvápnenia je závislé práve na usadzovaní vodného kameňa. Ak vieme, že voda, ktorú používame, problém s vodným kameňom nemá, je vhodné odvápnenie vykonávať zhruba 2 krát za rok. Čím viac je voda problematická (tvrdá), tým častejšie je nutné kávovar odvápňovať. Usadzovaniu vodného kameňa (zavápnenie kávovar) výrazne ovplyvňuje jeho funkciu, napr. Nahrievanie, zmenšuje sa objem bojlera, prípadne sa môže upchať, zanášať ventily atď. Oprava je potom nákladná a nerieši sa v rámci záruky.

K odvápnenie používame len prostriedky na to určené, nie sú agresívne voči gumovým tesneniam a ďalším dielom kávovaru (prípadným hliníkovým častiam kávovaru) a neovplyvňujú následne chuť kávy. Nepoužívajte teda ocot či kyselinou citrónovou a pod.

Spätný oplach (backflush)
Odporúčame pravidelne vykonávať spätný oplach kávovaru pre zachovanie správnej funkcie kávovaru a neovplyvnené chuti kávy od kávových usadenín. Čím častejšie sa spätný oplach vykonáva, tým lepšie. Odporúčame vykonávať oplach aspoň 1x týždenne.

Spätný oplach vykonávame pomocou detergentu a slepej misky alebo dvojporcovej misky a gumovej záslepky.

 

Mlynčeky ku kávovarom

Napíšte nám...